internet2 + xavier querel + dj arc de triomphe + riojim / Worm / Rotterdam

za 28/
jan 2012
internet2 + xavier querel + dj arc de triomphe + riojimWORMyWOOD ism. IFFR: Live cinema, barcelonian weirdo music perfo, kollywood, tamil exotica, etc.


http://www.worm.org/home/view/event/787

INTERNET2 (es)

De muziek performance van het Spaanse Internet2 (ras weirdo Carlos Carbonell) is al even intigrerend en idioot als de naamgeving. Muzikaal vergelijkbaar met een van de pot gerukte Lucky Dragons of Anne Laplantine.


XAVIER QUEREL (fr / Metamkine) –’Quelques minutes de soleil après minuit’

Abstracte film/geluid/licht performance met een hoofdrol voor de 16 mm projector waarbij verder clever gebruik wordt gemaakt van objecten als zaklampen, microfoons, found footage. De drony soundtrack bestaat vnl. uit al dan niet vervormde geluiden die voortkomen uit de projector zelf.


‘PLAY THAT BEAT MR. RAJA’ - South Indian Scores

Unieke compilatie gewijd aan Kollywood, de Tamil-talige filmindustrie in India. In dit rariteitenkabinet worden de grenzen tussen de traditionele Zuid-Indiase identiteit en de westerse invloeden afgetast.
http://cartilage-records.blogspot.com/p/bonus_02.html


DJ ARC DE TRIOMPHE (fr) - south Indian scores

‘Play That Beat Mr. Raja’ samensteller en de man achter het zonderlinge Cartilage label uit Parijs. Draait o.a. zeldzame en dansbare Tamil TV- en film opnames en Hindi & Pakistaanse scores. Arc De Triomphe schitterde al eerder in de oude Worm Les Petites Differences Marginalles II, 2009)


RIOJIM (Étienne Caire / fr) –’Sounddefect’

Korte maar krachtige Live 16mm solo improvisatie. RIOJIM (Étienne Caire) onwikkelt en kleurt zijn films zelf in zijn alternatieve lab MTK in Grenoble en is de belichaming van de rock-and-roll benadering van filmmateriaal: niet zachtzinnig omgaan met die gevoelige filmstroken. Hij bespeelt zijn projector alsof het een electrische gitaar is, waarbij nogal eens wat filmmateriaal wil sneuvelen.


Kaarten

Er zijn geen kaarten beschikbaar voor dit event.

Locatie

WORM
Boomgaardsstraat 71
3012 XA Rotterdam

 

 

03/01/2012